AFDEKKING
afdekking_zwembad

uw partner voor zwembad en vijver

Afdekking?  Een niet-onbelangrijke keuze!

Een goede afdekking van je zwembad wanneer het niet gebruikt wordt, is zeer belangrijk en zien wij zelfs als noodzakelijk! Wanneer je dit niet doet stel je je zwembad bloot aan verschillende elementen die het onderhoud moeilijker maken en je zwemseizoen verkorten.

 

Een simpele afdekking kan bijvoorbeeld al een hoop vuil opvangen.

Ook zijn er verschillende afdekkingen die het licht van de zon tegenhouden

waardoor de kans op algenvorming wordt tegengegaan.

Een derde voordeel dat een goede zwembadafdekking brengt is

het vasthouden van de warmte van het zwemwater. Het kan zelfs het zwemwater verwarmen.

LAMELLENAFDEKKING

Degelijk, veilig en ongekend mooi!

bovengronds-rolluik-zwembad
solarlamellen
polycarbonaat-lamellen

Een lamellenafdekking is wellicht de mooiste manier om het zwembad mooi, veilig en automatisch af te dekken. Het is een volledig geautomatiseerde afdekking die het zwembad met één druk op de knop open of dicht maakt. Lamellen maken het zwembad helemaal af!


Bovengronds of ingebouwd

Lamellen (of rolluiken) kunnen op 2 manier aan een zwembad worden geïnstalleerd. Er kan gekozen worden voor een bovengronds roldek, of een ingebouwd roldek. Bij een bovengronds roldek wordt het complete lamellensysteem op de rand van het zwembad gemonteerd. Bij een ingebouwd systeem wordt de afdekking in de structuur van het zwembad gebouwd. Een bovengronds roldek is wat makkelijker te monteren (vaak ook iets goedkoper). Een ingebouwd systeem is wellicht de mooiste manier.


Verwarmend of enkel isolerend

In 95% van de gevallen verkopen wij bij Water Technics solar lamellen. Solar lamellen zijn zwembad lamellen die de zon gebruiken om het zwembad te verwarmen. Deze lamellen hebben vaak een zwarte onderkant en een transparante bovenlaag die de warmte afgeeft aan het water. Voor binnenzwembaden, of zwembaden waarbij verwarming geen issue is, kan er gekozen worden voor normale lamellen, gekleurd of transparant.


PVC of Polycarbonaat

Tot een aantal jaren geleden was PVC nog het meest populaire materiaal om lamellen van te maken. De laatste jaren zien we echter een grote verschuiving naar polycarbonaat. Polycarbonaat is een stuk harder dan PVC en heeft een langere levensduur. Doordat polycarbonaat minder verweert, geeft het ook langer rendement qua warmte.  Onze lamellen worden steeds in anti-alg versie geleverd, doch zijn algen in de schakels onvermijdbaar.

STAVENDEKZEIL

Veilig en geeft algen geen kans!

stavendekzeil-zwembad

Wij adviseren steeds een zwembad zo veel mogelijk afgedekt te houden als er geen gebruik van gemaakt word. UV-licht krijgt hierdoor geen kans, het zwembad zal hierdoor minder chemie verbruiken en de kans op algvorming neemt ook af. Deze eigenschappen vind u terug in een stavendekzeil, en worden uitgebreid met super veiligheid en properheid.


Een stavendekzeil is de properste, veiligste en meest economische manier van zwembadafdekking

- Geschikt voor zwembaden tot 6 x 12 m 

- Ondoorzichtig zeil, het beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling.

- Openen en sluiten nemen amper 2 minuten in beslag.

- Volgens Franse veiligheidsnorm NF P 90-308


In Frankrijk moeten sinds 1 januari 2006 alle stavendekzeilen voldoen aan de veiligheidsnorm NF P 90-308 norm. Een stavenafdekking van bij ons voldoet hier steeds aan.

In deze norm zijn een aantal zaken opgenomen:


- Het moet ontworpen zijn om onderdompeling te voorkomen van een kind jonger dan 5 jaar wanneer het is aangespannen.

- Een kind mag niet onder het deken kunnen komen. Een zeildoek mag niet meer dan 10 cm tussen elke sluiting oplichten.

- Het mag niets bevatten dat kinderen kan verwonden die proberen het te manipuleren, of het nu gaat om knippen, steken, vastlopen, verstikken of wurgen.

- Het moet bestand zijn tegen de doorgang van een volwassene van 100 kg.

- Bevestigingssystemen voor strandafdekkingen mogen geen letsel of vallen aan het kind veroorzaken. Ze mogen niet meer dan 25 mm boven het strand uitsteken.

- Na te zijn geschokt met een gewicht van 50 kg, mag de verankeringsvoorziening op het strand niet worden beschadigd.

ZOMERZEIL-WINTERZEIL

Een goed betaalbare manier van afdekken!

noppenfolie-zwembad

Een zomerzeil

Wilt u een zwembad op een betaalbare manier, isolerend afdekken? Dan heeft u bij ons een ruime keuze aan noppenfolies en dekzeilen in PU foam.  Beide afdekkingen drijven op het water. Noppenfolies zijn er in diverse diktes, afwerkingen en uitvoeringen. Schuimafdekkingen worden veel voor binnenzwembaden gebruikt, vanwege hun uitzonderlijke isolatiewaarde. Isolerende zomerzeilen kunnen gemaakt worden in iedere maat en afwerking.

Let op! Dit zijn géén veiligheidsafdekkingen!


Een winterzeil

Het is verstandig om je zwembad af te dekken in de winter. Doe dit nadat je je zwembad winterklaar hebt gemaakt. Met een winterafdekking voor je zwembad verklein je de kans op een verstoorde waterbalans. Bovendien bescherm je je zwembad tegen beschadigingen en vuil van buitenaf.

 

U hebt geen winterzeil nodig indien u een rolluik of stavendekzeil heeft.

Klik op bovenstaande folder en bekijk ons geselecteerd afdekkingen gamma

Aarzel niet ons te contacteren met uw vragen, of voor vrijblijvend advies.

vind_onderhoud_zwembad

Water Technics bvba

Wilsonstraat 96

2860 Sint-Katelijne-Waver

contacteer_Water_Technics

015/31 49 89

Copyright @ All Rights Reserved