Water Technics
INFO & TIPS
wetlounge-vanvoor

Geniet van uw water, elke dag ...


Graag geven wij u hier enkele basisregels die het begin zijn van uw genot aan uw waterpartij. 

Kleine inspanningen, met groots resultaat, zowel voor zwembad, vijver, als jacuzzi

onderhoud_zwembad


Het begin van helder water is een helder bassin.  Verwijder bladeren en groot vuil met een schepnet, borstel aanslag van de wanden, reinig de waterlijn en stofzuig de bodem.  Dit op regelmatige basis, voor een zwembad best 1 keer per week tijdens het zwemseizoen.  Stofzuigen kan handmatig via de filterpomp, maar er zijn ook automatische reinigers voor zowel zwembad, spa als vijver.


Meer

bayrol

Gebruik de juiste produkten, liefst van één merk.  In de zwembaden worden chemische producten gebruikt voor het onderhoud.  Elk goed merk heeft een compleet gamma, en zorgt ervoor dat hun onderhoudsproducten compatibel zijn.  Deze merken zijn iets duurder, maar uiterst betrouwbaar.  Goedkoper merken hebben vaak een beperkter gamma, waardoor men moet gaan mengen met producten van andere merken, waardoor men niet meer weet welke basisstoffen men samen aan het gebruiken is. Met soms nare gevolgen...

 

Helderwatershop

zwembadfilter

Maak uw filter niet te klein.  Een goede filtratie van een zwembad of vijver is ruim genoeg tot iets te groot.  Het is geen overbodige luxe om de inhoud van het zwembad op 3 uur gefilterd te hebben.  Voor een vijver hangt de frequentie van volledige rondgang van het water af van het soort filter erop staat, maar een volledige filtratie van de inhoud op 5 uur tijd is toch wel een minimum.  Filter ook lang genoeg, dwz ongeveer de helft in tijd van de temperatuur voor een zwembad, en vooral tijdens de zwemuren.  Voor een vijver staat, in principe, de filtratie permanent aan.  Daar de filtratie de long is van uw zwembad/vijver, is investeren in een goede filtering, investeren in gemoedsrust en besparing van produkten achteraf! 


Meer

onderhoud_filter_zwembad


Reinig regelmatig uw filter.  Bij een zwembad is dit terugspoelen (backwash), bij een spa zijn dit de filterkaarsen uitspuiten en laten weken in een filterreiniger en bij een vijver door het slib laten af te drijven.  Bij een zwemvijver kunnen bacterieën ingezet worden om in de filterzone actiever het slib te laten afbreken.


Meer

Microbe Lift

Ondersteun uw vijver op een biologische manier.  Hiervoor vertrouwen wij volledig op Microbe Lift.  Er zijn vele vijverproducten op de markt, die allemaal een vijverprobleem kunnen oplossen, zeggen ze.  Maar een probleem wordt aangepakt bij de basis, bij een goed biologische evenwicht en met de juiste bacteriën.  Ook hier gaan we weer voor één merk, met een uitgebreid assortiment.  Wat Yakult doet voor de mens, doet Microbe Lift voor de vijver.  Zelf uitgetest en super bevonden, ook door mijn koi's!

 

Helderwatershop

ecologisch zwembad

Leef in groene harmonie met uw water. 

In de voorgaande punten is het al verschillende keren aangehaald, maar nog steeds worden er een massa chemische producten gebruikt in het zwembad en vijver.

Ook oude filterpompen en slechte isolatie laten hun stempel na op het milieu door hoog energieverbruik en warmteverlies.

Dit terwijl er zoveel ecologische middelen bestaan om van een zwembad en vijver, een natuurlijke waterplek te maken, vol genot, voor mens en natuur.

Voldoende isolatie bij de bouw van een zwembad, frequentiegestuurde filterpompen voor zowel zwembad als vijver, natuurlijke ontsmetting door UV, ionisatie, hydrolise, isolerende veiligheidsafdekkingen, zijn maar enkele voorbeelden van hoe het ecologische zwembad van de toekomst er zou moeten uitzien.  Win-win, voor u en de natuur.


Meer

water_zwembad_testen


Meet de waarden van uw water op regelmatige basis.  Dit hoeft niet te zijn met een dure fotometer, er zijn simpele teststrips die de meest belangrijke parameters testen.  Hoe warmer het water, hoe vaker dient getest te worden.  Voor een vijver volstaat 1 keer per maand, voor een zwembad best wekelijks in het zwemseizoen, een jacuzzi wordt idealiter 2 keer per week gecheckt.


Helderwatershop

UV lamp filtratie
waterplezier

Ontsmet uw water zo natuurlijk mogelijk.  Een filtratie die te eenvoudig opgevat is, vraagt veel bijsturing van ontsmettingsproducten.  Dit zowel bij zwembad als vijver.  Ondersteun daarom uw filtratie door bv. een UV lamp, ionisatie van koper/zilver, hyrdolise cel, high-tech filtermedia,...  Dit bespaart u veel kosten op uw onderhoudsproducten, is aangenamer en gezonder voor de zwembadgebruiker, verbertert de gezondheid van de visbezetting en verhoogt de waterkwaliteit.  En ook van groot belang; minder producten is minder belasting voor het milieu!


Folder

Vooral, geniet van uw water, uw waterpartij, uw vijver, uw zwembad of jacuzzi.

Als één van de natuurelementen is water iets dat ons allen pleziert.  Water in zijn zuiverste vorm, is prachtig om naar te kijken, werkt inspirerend en rustgevend, en heeft al eeuwen een helende werking op ons lichaam en geest.

En als wij het water met eerbied verzorgen, verzorgt het water ons met al zijn zachtheid.


Meer