filtratie

Filtratie

Een zwembad kan niet zonder een goede circulatie en filtratiesysteem.

uw partner voor zwembad en vijver

Zelfs de meest simpele zwembaden hebben zo'n systeem nodig.

Bij de keuze van een geschikte pomp en filtervat komen een aantal dingen kijken.

Zwembad pomp

 

De keuze van een zwembadpomp hangt ten eerste af van de groote van uw zwembad. Een groter zwembad heeft een pomp nodig met een hogere capaciteit zodat het toch nog in kort genoege tijd al het water kan rondcirculeren. De regel hierbij is dat de capaciteit van de pomp minimaal één vierde van de inhoud van uw zwembad is. Zo is een pomp van 13m³ maximaal geschikt voor een zwembad met een inhoud van 52m³.

Wanneer u extra's aan uw zwembad heeft zoals EPDM solarmatten heeft u een nog sterkere pomp nodig om het water geheel rond te kunnen pompen.

Naast de capaciteit van de zwembadpomp komen de zwembadpompen ook als verschillende modellen. Zo zijn er pompen die erg energie zuinig zijn, pompen die extreem stil zijn of pompen met uitgebreide programma's.

Filtervat

 

Naast een pomp komt altijd een filtervat te staan. Dit is een groot vat gevuld met een filtermedium als zand (of glas/parels) waardoor het zwembadwater wordt gepompt. Het filtermedium zuivert het zwemwater. Zo vangt het haren, huidschilfers en kleiner vuil op en zorgt het voor schoon helder zwemwater. De grootte van het vat hangt net zoals de pomp af van de inhoud van uw zwembad. De levensduur van een filtervat is vaak erg hoog. Sommige vaten komen zelfs met 20 jaar garantie.

 

We helpen u graag bij de keuze van een juiste pomp en filtervat. Bij de juiste keuze kan uw zwembad jaren uw zwemwater schoon houden. Denkt u aan de aanschaf van een zwembad of vervanging van uw huidige filtratiesysteem neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom waar we u verschillende modellen kunnen tonen

CONTACTGEGEVENS

 

WATER TECHNICS bvba

Wilsonstraat 96

2860 Sint Katelijne Waver

BEL MIJ TERUG

 

015/31 49 89

Copyright @ All Rights Reserved