chloor of chloorvrij

uw partner voor zwembad en vijver

Chloorvrij zwemmen? Het kan!

Lees hier je de voor en nadelen. En hoe het werkt.

Klassieke chloor filtratie

Hydrolyse filtratie

 

U geniet van kristalhelder, zijdezacht zwemwater

U geniet van een superieure waterkwaliteit zonder zorgen

Aangenaam klimaat in en rond het zwembad

Geen geur- en smaakhinder, oog- en huidirritatie

Zoutelectrolyse

 

Bij desinfenctie van zwemwater wordt vaak chloor gebruikt. Chloor is namelijk een erg effectief middel bij bestrijding van bacteriën en algen. Toch komt desinfenctie met het chemische chloor met een aantal nadelen. Zo moet u vaak het chloorgehalte controleren en kan chloor voor sommige mensen irritatie creeëren in ogen, oren en/of luchtwegen.

 

Een manier van desinfectie waarbij dit allemaal niet voor problemen zorgt is het gebruik van zoutelectrolyse. Met deze techniek heeft u vrijwel geen omkijken naar de desinfectie van uw zwemwater. In plaats van Chloor voegt u zout in uw zwembad. Dit zout wordt met behulp van een zoutelectrolyse apparaat omgezet naar natuurlijk chloor.

 

In de zoutelectrolyse-cel wordt met een lage spanning zout (Natrium Chloride) omgezet in Chloor. Dit desinfecteert vervolgens uw zwemwater. Wanneer het chloor is uitgewerkt wordt het in de electroly-cel weer terug omgezet naar Zout. Met een zoutelectrolyse systeem heeft u dus een gesloten desinfecterend systeem gezien het zoutniveau altijd hetzelfde blijft, zelfs verdamping heeft geen invloed op het zoutgehalte. Slechts één keer in de paar jaar zal u zout moeten bijvullen dat verloren is gegaan bij het backwashen (schoonmaken) van uw filtervat.

 

Geen jeuk, brandende ogen, gevoelige oren en huid.

Een pH dicht bij eigen lichaams zuurgraad.

Geen verkleurde zwemkleding

Milieuvriendelijk

Natuurlijk zout in plaats van chemisch chloor.

Extreem laag energieverbruik

Weinig onderhoud voor uw zwembad

 

Als opstart heeft een zwembad met een zoutelectrolyse-cel ongeveer 28kg per 10m³ zout nodig. Voor optimale werking moet het zoutgehalte tussen de 2500 en de 3000 ppm (pars per million) zout zitten. De Zoutelectrolyse-module geeft zelf altijd handig weer hoeveel zout er in het zwembad zit waardoor u geen externe metingen hoeft te verrichten. Het zoutgehalte dat nodig is voor de beste desinfenctie is zo laag dat het water nauwelijks een zoute smaak heeft.

 

Een zoutwatersysteem kan ook op al bestaande zwembaden worden toegevoegd. Denkt u dat een zoutelectrolyse-systeem wat voor u is. Neem dan contact met ons op.

 

 

CONTACTGEGEVENS

 

WATER TECHNICS bvba

Wilsonstraat 96

2860 Sint Katelijne Waver

BEL MIJ TERUG

 

015/31 49 89

Copyright @ All Rights Reserved