VERWARMING

Een zwembad warmtepomp is op dit moment één van de meest effectieve en efficiënte zwembadverwarming. De werking van een zwembad warmtepomp is grotendeels gebaseerd op een natuurkundig principe dat indien men een gas comprimeert tot een hogere druk, de temperatuur stijgt. Zwembad warmtepompen gebruiken een interne compressor om gas te comprimeren waarna het gas door de warmtewisselaar wordt gestuurd. Het zwembadwater stroomt vervolgens ook door de warmtewisselaar waar warmteafgifte plaatsvindt.

 

Omdat de systemen niet gebaseerd zijn op het verbranden van brandstoffen zijn warmtepompen erg milieuvriendelijk. Energie wordt namelijk gehaald uit het verplaatsen van warmte. Warmtepompen zijn tot wel 5 keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen! Een ander voordeel van een warmtepomp is dat het bij veel lagere buitentemperaturen nog steeds je zwembad kan verwarmen. Hiermee kun je je zwemseizoen enorm verlengen. U kan voor weinig geld al heel vroeg in 't seizoen van uw zwembad beginnen genieten!

SOLARLAMELLEN

Gratis warmte uit uw afdekking!

ZONNEVERWARMING

Eén van de mooiste manieren om je zwembad af te dekken en gelijk ook te verwarmen is door middel van een solar lamellen dek. Een lamellendek komt met een hoop voordelen. Zo is het zwembad veilig afgedekt voor huisdieren en kinderen, houdt het de warmte van het water in het zwembad.

 

Naast reguliere lamellen die warmte vasthouden zijn er dus ook solarlamellen die het water kunnen verwarmen. De lamellen zijn voorzien van een zwarte onderkant en transparante bovenkante welke ervoor zorgt dat de warmte van de zon optimaal wordt versterkt, en de warmte aan het water wordt afgegeven. Omdat u de hele oppervlakte van het zwembad benut, is een verwarmend lamellendek in de zomer vaak meer dan voldoende om het zwembad op een aangename temperatuur te houden. Verwarmende zwembadlamellen zijn een milieubewuste keuze in zwembadverwarming.

Wanneer u de kalmerende ervaring van warm water wilt, biedt de MasterTemp® High Performance Verwarmer u de ontwerpkenmerken die lagere bedrijfskosten en een eenvoudige bediening bieden en een lange, betrouwbare levensduur.

MasterTemp verwarmingsautomaten staan bekend om de beste energie-efficiëntie in hun klasse en lage emissiewaarden, zelfs tijdens het snel verwarmen van uw zwembad. Ze hebben een uitzonderlijk compact ontwerp voor zo'n krachtige verwarming, zodat ze passen op kleinere, minder indringende apparatuur pads. De bedieningselementen zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. MasterTemp kachels zijn ook ontworpen voor een superstille werking om uw ervaring aan het zwembad rustig te houden.

uw partner voor zwembad en vijver

Uw zwembad verwarmen?

Uw zwembad zo lang mogelijk gebruiken met aangenaam verwarmd water?

Met een goede verwarming kan u uw zwembad al gebruiken vanaf

de mooiste lentedagen tot ver in de nazomer.

WARMTEPOMP

Haal de warmte uit de lucht!

WARMTEWISSELAAR

Warmte voor heel het jaar!

TOPKEUZE

solarlamellen-water-technics

Net zoals je huis kan je ook je zwembad met de cv installatie verwarmen. Een minpunt van deze manier is echter de lagere efficiëntie. Gasverwarming is namelijk vijf keer minder efficiënt dan een warmtepomp. In tegenstelling tot de warmtepomp en een aantal andere verwarmingsmethodes kan je met deze verwarming het gehele jaar zorgen voor een warm zwembad. Ideaal dus om jaarrond te genieten!

 

De techniek bestaat uit twee delen. Zo heb je de ketel en een warmtewisselaar. De zwembadleidingen en warmtewisselaar worden door ons geplaatst. De warmtewisselaar werkt overigens vergelijkbaar met radiatoren in je huis. Heet water wordt vanuit de ketel geleidt naar de warmtewisselaar waar deze door kleine buisjes verdeelt wordt. In plaats van warmtewisseling via de lucht gaat dat in een warmtewisselaar voor uw zwembad van water op water. Uw koude zwemwater wordt namelijks langs deze warme buisjes gevoerd waardoor het zwemwater opwarmt.

Dit systeem wordt vaak in combinatie met een warmtepomp geplaatst, 's zomers werkt de warmtepomp, tijdens het koude seizoen neemt deze installatie over.

NIEUW

GASVERWARMING

Snel en efficient verwarmen!

CONTACTGEGEVENS

 

WATER TECHNICS bvba

Wilsonstraat 96

2860 Sint Katelijne Waver

BEL MIJ TERUG

 

015/31 49 89

Copyright @ All Rights Reserved