AFDEKKING

uw partner voor zwembad en vijver

Afdekking? Een belangrijke keuze.

Een goede afdekking van je zwembad wanneer het niet gebruikt wordt is zeer belangrijk en zien wij zelfs als noodzakelijk!

Wanneer je dit niet doet stel je je zwembad bloot aan verschillende elementen die het onderhoud moeilijker maken en je zwemseizoen verkorten. Een simpele afdekking kan bijvoorbeeld al een hoop vuil (balderen, zand, etc.) opvangen. Ook zijn er verschillende afdekkingen die het licht van de zon tegenhouden waardoor de kans op algenvorming wordt tegengegaan. Een derde voordeel dat een goede zwembadafdekking brengt is het vasthouden van de warmte van het zwemwater of zelfs verwarmen van het zwemwater.

LAMELLENAFDEKKING

Degelijk, veilig en ongekend mooi!

 

STAVENDEKZEIL

Geef algen geen kans!

ZOMERZEIL-WINTERZEIL

Een goed betaalbare manier van afdekken

Een lamellenafdekking is wellicht de mooiste manier om het zwembad mooi, veilig en automatisch af te dekken. Het is een volledig geautomatiseerde afdekking die het zwembad met één druk op de knop open of dicht maakt. Lamellen maken het zwembad helemaal af!

 

Bovengronds of ingebouwd

Lamellen (of rolluiken) kunnen op 2 manier in een zwembad worden geïnstalleerd. Er kan gekozen worden voor een bovengronds roldek, of een ingebouwd roldek. Bij een bovengronds roldek wordt het complete lamellensysteem op de rand van het zwembad gemonteerd. Bij een ingebouwd systeem wordt de afdekking in de structuur van het zwembad gebouwd. Een bovengronds roldek is wat makkelijker te monteren (vaak ook iets goedkoper). Een ingebouwd systeem is wellicht de mooiste manier.

 

Verwarmend of onverwarmd

In 95% van de gevallen verkopen wij bij Water Technics solar lamellen. Solar lamellen zijn zwembad lamellen die de zon gebruiken om het zwembad te verwarmen. Deze lamellen hebben vaak een zwarte onderkant en een transparante bovenlaag die de warmte afgeeft aan het water. Voor binnenzwembaden, of zwembaden waarbij verwarming geen issue is, kan er gekozen worden voor normale lamellen, gekleurd of transparant.

 

PVC of Polycarbonaat

Tot een aantal jaren geleden was PVC nog het meest populaire materiaal om lamellen van te maken. De laatste jaren zien we echter een grote verschuiving naar polycarbonaat. Polycarbonaat is een stuk harder dan PVC en heeft een langere levensduur. Daarnaast hebben polycarbonaat lamellen speciale mogelijkheden op het gebied van condensvorming en algvorming. Nieuw in ons assortiment de extreem harde weersbestendige polycarbonaat TRI extrusie Solar lamellen en verschillende anti-alg lamellen. Vraag gerust meer uitleg!

Het afdekken van een zwembad kan een hele klus zijn. Toch adviseren wij een zwembad zo veel mogelijk afgedekt te houden als er geen gebruik van gemaakt word. UV-licht krijgt hierdoor geen kans en het zwembad zal hierdoor minder chemie verbruiken en de kans op algvorming neemt ook af.

 

Het opspannen van een stavenafdekking is zeker in vergelijking met een traditioneel winterzeil een fluitje van een cent.

- Geschikt voor zwembaden tot 6 x 12 m

- 3 jaar garantie

- Ondoorzichtig zeil; het beschermt uw zwembad in alle seizoenen;

- Veilige oplossing (veiligheidsnorm NF P 90-308).

- Veiligheidsnorm NF P 90-308

 

In Frankrijk moeten sinds 1 januari 2006 alle zwembaden voldoen aan de eisen van deze wet. Een stavenafdekking zoals door ons verkocht voldoet minimaal aan deze NF P 90-308 norm.Bij ons is dit nog niet geregeld, al zijn onze stavenafdekking wel allemaal gekeurd op deze norm. In deze norm zijn een aantal zaken opgenomen:

 

- Het moet ontworpen zijn om onderdompeling te voorkomen van een kind jonger dan 5 jaar wanneer het is aangespannen.

- Een kind mag niet onder het deken kunnen komen. Een zeildoek mag niet meer dan 10 cm tussen elke sluiting oplichten.

- Het mag niets bevatten dat kinderen kan verwonden die proberen het te manipuleren, of het nu gaat om knippen, steken, vastlopen, verstikken of wurgen.

- Het moet bestand zijn tegen de doorgang van een volwassene van 100 kg.

- Bevestigingssystemen voor strandafdekkingen mogen geen letsel of vallen aan het kind veroorzaken. Ze mogen niet meer dan 25 mm boven het strand uitsteken.

- Na te zijn geschokt met een gewicht van 50 kg, mag de verankeringsvoorziening op het strand niet worden beschadigd.

Een zomerzeil

Wilt u een zwembad op een betaalbare manier afdekken? Dan zou je wellicht eens een zomerzeil kunnen overwegen. Een zomerzeil is een isolerend noppenzeil dat op het water drijft. De noppen van het zomerzeil zorgen voor de isolatie van het zwembad. Een zomerzeil kan gemaakt worden in iedere afmeting, vorm en in verschillende kleuren/materialen.

Let op! Dit is geen veiligheidsafdekking!

Een winterzeil

Het is verstandig om je zwembad af te dekken in de winter. Doe dit nadat je je zwembad winterklaar hebt gemaakt. Met een winterafdekking voor je zwembad verklein je de kans op een verstoorde waterbalans. Bovendien bescherm je je zwembad tegen beschadigingen en vuil van buitenaf.

U hebt geen winterzeil nodig indien u een rolluik of stavendekzeil heeft.

CONTACTGEGEVENS

 

WATER TECHNICS bvba

Wilsonstraat 96

2860 Sint Katelijne Waver

BEL MIJ TERUG

 

015/31 49 89

Copyright @ All Rights Reserved